Fibernet priser – Sammenlign billigste fibernet udbydere i Danmark

Find billig fibernet Internet

 

4/5

Pris måned

379,-

6 mdr. Binding

Download

1000 Mbit

Upload

1000 Mbit

 Forbindelse

Fibernet

Annonce

Oprettelse

0,-

Mindstepris

1895,-

Første måned for 0 kr. - Online sikkerhed med Sikkerhedspakke - 1000 Mbit

Midi Fiber

5/5


Pris måned

319,-

6 mdr. Binding

Forsendelse 99,-

Download

200 Mbit

Upload

200 Mbit

Forbildelse

Fiber

Annonce

Oprettelse

0,-

Mindstepris

1694,-

Første måned til 0 kr. - Forsendelse 99 kr.

5/5

Pris måned

198,-

6 mdr. Binding

Download

1000 Mbit

Upload

1000 Mbit

Forbindelse

Fiber

Annonce

Oprettelse

0,-

Mindstepris

1341,-

 Få første 3 mdr. for 198 kr/md. herefter 249 kr/md. - Tilbud lige nu! Spar 1499 kr. - Inkl. 2 mdr. Mofibo + 2 mdr. Podimo  - 12 mdr. Norton sikkerhedspakke - Få 20% på Allente TV

5/5

Pris måned

349,-

6 mdr. Binding

Download

1000 Mbit

Upload

1000 Mbit

Forbindelse

Fiber

Annonce

Oprettelse

0,-

Mindstepris

2094,-

Bedst i test i forbrugerrådet - Inklusiv trådløs router

5/5

Pris måned

299,-

6 mdr. Binding

Download

1000 Mbit

Upload

1000 Mbit

 Forbindelse

Fiber

Annonce

Oprettelse

0,-

Mindstepris

1794,-

Trådløs router inkluderet

4/5

Pris måned

299,-

6 mdr. Binding

Download

1000 Mbit

Upload

1000 Mbit

 Forbindelse

Fiber

Annonce

Oprettelse

0,-

Mindstepris

1794,-

Gratis oprettelse - tidsbegrænset tilbud

Sorteringen af tilbud er påvirket af størrelsen af vores provision! Læs mere…

 

Billigzonen er omtalt på disse medier

 

Hvad er fibernet?

Dette er helt sikkert et ord, som man har hørt endnu mere til i de seneste par år. Fibernet. Men hvad er det egentligt og hvorfor vil alle, som bruger internettet i stor stil, gerne have fingrene i det?

Fibernet er helt præcist en moderne teknologi, der gennem optisk fiber sikrer noget af verdens hurtigste internetforbindelse. Denne optiske fiber er en lysleder, der gennem lysimpulser er designet til at sende store mængder data. Ved fibernet er en lav andel af data, som forsvinder i forsendelsen. Det vil bl.a. sige at der heller ikke er brug for forstærkere i fibernettet, i samme stil som ordinær internetforbindelse. Ved fibernet er lyslederne typisk lavet af glas, men de kan dog også være produceret i plastik.

Da det er lysledere, der sender internettet hjem til husstanden, kan det populært siges, at internettet kommer med lysets hastighed. Det vil altså være med til at forklare, hvorfor det blandt andet er så populært blandt verdenens internetforbrugere. Foruden den utroligt hurtigere dataforsendelse, anses fibernettet også som en særdeles stabil måde at levere data på. Det vil altså populært sige at man ved fibernet ikke vel opleve såkaldt ”stuttering” og ”lag” i nettet.

Helt praktisk skal man ved installation af fibernet, have opsat en fiberboks i husstanden. Heraf skal der tilkobles et lyslederkabel fra en hovedstation, hvor internettet sendes fra. Når dette er gjort, vil nette være tilgængeligt.

fibernet priser

Billige fibernet udbydere

Som på så mange andre markeder, der vedkommer elektronik og internet, så er der en del udbydere at vælge imellem. Hvor man bor betyder meget for ens muligheder, for muligheden for etableringen af fibernet samt hvilke udbydere, man kan vælge mellem. Der er dog nogle større virksomheder, som har mulighed for at tilbyde de fleste danskere fibernet.

 

Hiper

Hiper er en af de store udbydere af fibernet, som de seneste år har sat deres aftryk i mange danskeres hjem. De er tre år i træk bliver kåret som ”Mest værdi for pengene” af Loyalty Groups Brancheindex Internet og er bl.a. derfor, blevet anerkendt som gode leverandører af internet.

Ønsker man at få 1000 Mbits internet, er der hos dem gratis oprettelse. Foruden dette er de også anerkendt for deres kundesupport, som har åbent helt til kl. 23:00. Dette er især populært blandt kunderne, da der døgnet rundt kan opstå problemer med internettet.

 

Fastspeed

Fastspeed er endnu en fibernetudbyder, som hurtigt er blevet foretrukket af mange danskere. De har gjort en voldsom indtrængning på markedet og sikret sig mange kunder, bl.a. ved ofte at have mange tilbud. Dertil tilbyder de en gratis router, hvis man ønsker fibernettet hos dem. Dette er især belejligt, da en router kan være relativt dyr.

Foruden den gratis router, tilbyder de ved oprettelsen 2 måneders Mofibo samt Podimo helt gratis. Ud over at være anerkendt som en god internetudbyder, som sikrer en hurtig og stabil forbindelse, så er disse tilbud uden tvivl med til at sikre nye kunder.

 

Kviknet

Kviknet er især populære blandt befolkningen, som arbejder hjemmefra. De lover at sikre stabilt og hurtigt net og derved holde ens hjemmearbejdsplads online. Ved at love deres kunder dette, er de med til at sikre de mange nye arbejdspladser, som nu klares hjemmefra.

Kviknet tilbyder ikke en gratis router, som Fastspeed gør. Dog kan man frit vælge mellem flere forskellige routere, som man kan vælge at tilkøbe til fordelagtige priser. Ønskes dette ikke, kan man blot anvende den man allerede har, eller købe en anden.

Førnævnte udbydere samt flere andre anvender TDC’s fibernet. Dette er det største fibernetværk og bredder sig over det meste af Danmark. Dette gør altså TDC til en af Nordens største udbydere af fibernet, grundet deres brede dækning.

Sammenlign fibernet udbydere i Danmark

Find billigste fibernet priser

Som man kunne læse sig frem til i afsnittet foroven, så tilbyder de fleste af virksomhederne mange goder, hvis man netop vælger dem. Grunden til dette er blandt andet en benhård konkurrence mellem virksomhederne i Internet branchen, en kamp om hver eneste kunde. Grundet den hårde konkurrence kan det være svært at nævne præcise priser, da udbydere typisk kommer med nye og forbedret tilbud.

Foruden førnævnte varierer prisen især også på baggrund af ens adresse. Hvis der ikke er nedgravet fiber i ens område, så er det som udgangspunkt ikke muligt at få etableret fibernettet. Men det er dog ikke helt umuligt alligevel, det vil bare koste noget mere, hvis man ønsker det med det samme.

Har man ikke travlt med at anskaffe det, så kan man skriver til en af udbydere, som i forvejen tilbyder internet i områderne tæt på en. Efter en kort korrespondance med den valgte udbydere, så vil man formentligt kunne få et svar på hvornår fibernettet vil blive nedgravet ved ens adresse.

Er man helt ikke tilfreds med svaret på hvornår udbyderen har tænkt sig at få nedgravet fibernet, så har man dog stadig selv en mulighed for at få det gjort med det samme. Man kan nemlig betale sig fra det, ved at bestille en nedgravning af fibernet og derved tilslutning til det øvrige internet. Dette emne og processen behandles yderligere nedenfor.

Tilbuddene kan som sagt variere en del, men pt. ligger prisen mellem 198,00-329,00kr. om måneden alt efter valget af udbyder. Det kan synes af stor forskel, man da nogle af udbydere tilbyder gratis ting ifm. med opsætningen mv., afviger priserne ikke meget fra hinanden. Dertil har nogle af udbyderne også binding ved oprettelse og andre ikke.

 

Kan jeg få fibernet?

Som tidligere nævnt i artiklen, er det ikke sikkert at netop din husstand har mulighed for at få tilkoblet fibernet. Dette kan bl.a. være pga. at man ikke bor i en af de større byer, hvor virksomhederne har større mulighed for at få flest kunder. Dog har der de seneste år været en kraftig stigning i områderne, hvor fibernet af muligt. Derfor er chancen for tilgængeligt fibernet særdeles stor.

For at finde ud af hvorvidt om det er muligt eller ej, så kan man via udbyderne hjemmeside oplyse sin adresse. Ved at gøre dette får man af vide hvorvidt fibernet er muligt for en – og hvis det er tilfældet, så får man dertil et tilbud.

Har man dog ikke direkte fibernetværk til huset, så tilbyder bl.a. Stofa at lægge fibernet til boligen og montere en fiberboks. Dette gøres der ved at der bliver gravet et tomrør fra vejen, hvor fibernettet i forvejen løber, op til dit huset og derefter blæst fiberkabel frem. Dette kan i øjeblikket hos dem gøres gratis, hvis man vælger at oprette sig som kunde hos dem.

Har man allerede et tomrør gravet fra vejen til boligen, så tilbyder Stofa også blot at blæse fiberkablet igennem det. Når dette er gjort, vil derefter blive opsat en fiberboks i boligen, hvorefter fibernettet vil være klar til brug.

 

Hvad koster det at få installeret billigt fibernet?

Som tidligere nævnt at konkurrencen hård blandt udbyderne af fibernet og derfor har de fleste af dem gode oprettelsesvilkår. Det vil altså sige at langt de fleste virksomheder vælger at installere fiberboksen, som er nødvendig hvis man skal have fibernet til sin bolig, helt gratis. Det vil altså sige at det i de fleste tilfælde koster 0.kr. MEN.

Dertil er det ikke alle virksomhederne, som tilbyder en router med. Det vil altså sige at hvis man ønsker at have trådløst internet i huset, Wi-Fi, så er man nødt til at anskaffe sig en router. Her ville det som tidligere nævnt være f.eks. Fastspeed, som ville være det mest ideelle – hvis man ikke i forvejen har en router.

Find billig fibernet Internet

Hvordan finder jeg det bedste og billigste fiberbredbånd?

For at finde det bedste og billigste tilbud, er det selvfølgelig vigtigt at finde den bedst passende udbyder til din husstand. Dette gøres først og fremmest ved at gå til de valgte udbyderes hjemmeside, for derfra at tjekke hvorvidt om deres fibernet er tilgængeligt ved netop din bolig.

Når dette er gjort, skal man overveje hvorvidt man ønsker trådløst internet i boligen og da de fleste i dag har en smartphone, så er det sædvanlige svar ja. For at få det trådløse internet, skal man som tidligere nævnt have en router. Hvis man ikke har sådan en, så ville det passe godt at vælge en udbyder, som tilbyder en gratis router. Vice versa.

Derfra kan man så ud fra sine behov på størrelse af internetforbrug, sammenligne de forskellige virksomheder og vælge hvilken der passer bedst. Forskellige udbydere tilbyder forskellige priser på antal ønsket Mbits. Dog plejer det som regel at være dyrere, jo hurtigere det er – altså jo højere antal Mbits bliver.

 

 

ALLE BREDBÅND TILBUD