Hvad er et VISA kort?

VISA kort er et af de mest populære betalingskort i størstedelen af verden. Faktisk er det i brug i mere end 200 lande. VISA kortet er udviklet af en amerikansk multinational betalings- og teknologivirksomhed ved navn VISA, som har hovedsæde i Foster City, Californien. De er den andenstørste betalingsorganisation i verden, kun overgået af Kinas China UnionPay i 2015.

 

VISA kortets oprindelse

Tilbage i 1958 udviklede virksomheden VISA et kreditkort, som hed Bank Americard. Det blev efterhånden blev spredt ud i verdenen via licenser. Farverne og logoet var det samme, men kreditkortet blev udgivet med forskellige navne. For eksempel hed det Chargex i Canada og Carte Bleue i Frankrig.

I 1976 besluttede man så at samle det hele under et navn, nemlig VISA. Det var et kort og genkendeligt navn. Ligeledes sprogligt nemt for alle at udtale. De karakteristiske kendte farver mørkeblå, hvid og guld i horisontale bjælker, placeret som i et flag, blev bibeholdt, medens et rent VISA logo blev tilføjet. Dette logo er i dag kendt af de fleste.

 

visa kort

 

Der er mange typer af VISA kort

VISA har udviklet både kredit og debetkort. Her er en nærmere beskrivelse af dem der hovedsageligt bruges her i landet.

 

 

  • VISA Dankort: VISA Dankort er et kombineret betalingskort af VISA kreditkortet og det traditionelle debet Dankort. Det er et af de mest brugte betalingskort her i Danmark. Når det bruges i Danmark, er det som debet kort, hvilket vil sige at beløbet bliver trukket på kontoen med det samme. Når kortet bruges i udlandet eller på udenlandske webshops, så giver kortet kredit, som betyder at beløbet ikke nødvendigvis bliver trukket med det samme. Det er meget vellidt betalingskort, da det kan bruges i ind- og udland uden problemer. Det er en nem måde som kontantløs betaling og de fleste kan få det.

 

 

  • VISA Electron: Det er udelukkende et debetkort, som er meget brugt som betalingskort mange steder i verden. Grunden til at dets popularitet er, at man ikke kan trække over. Det giver et bedre overblik over økonomien, hvilket mange foretrækker heriblandt unge mennesker. Kortet kan bruges de fleste steder både i fysiske butikker og ved online køb.

 

 

  • VISA kort: Udelukkende et betalingskort, som giver kredit med det samme. Altså pengene bliver ikke nødvendigvis trukket med det samme og man kan også trække over på kontoen.

 

 

  • VISA Debet: Dette kort er et rent debet betalingskort, hvor pengene bliver trukket med det samme. Man kan ikke trække over på kontoen. Kortet kan ikke bruges alle steder. Hvis der kun tages imod Dankort, så kan dette kort ikke bruges her.

 

 

Hvor kan VISA kortet bruges?

VISA kortet kan bruges i de fleste butikker og betalingssteder både fysiske og online på internettet. Det kan også bruges i hæveautomater. Det er uanset om man er hjemme i Danmark eller i udlandet. Det er noget rarere at have et betalingskort med sig, når man rejser rundt i udlandet, fremfor at have pungen fuld af kontanter i forskellige valutaer. Der er dog få lande, men ikke mange, hvor man ikke kan bruge VISA kortet. Men tjek alligevel for en sikkerheds skyld før afrejse.

 

Sikkerheden ved brug af VISA kort

Sikkerheden i at bruge VISA kortet er rigtig høj. Der er konstant årvågenhed og brug af de bedste systemer, som skal gøre det trygt at bruge kortet. Der er samarbejde imellem mange banker og VISA, som går ud på at koncentrerer sig udelukkende om at værne om sikkerheden. Så man ikke bliver udsat for svindel eller nogen misbruger kortet.

 

 

Det er også muligt at tilknytte yderligere en sikkerhedsforanstaltning til brugen af VISA kortet. Det hedder Verified eller Certified by visa. Hvis man shopper eller betaler steder, som har denne sikkerhedsforanstaltning, så får man via sin mobil en SMS med en sikkerhedskode, som skal oplyses.