PlayStation 5 spillekonsollen er Sonys nyeste udgivelse i den lange rækkefølge af produkter, og den har et nyt og modigt design, som adskiller sig fra de andre udgavers ordinære træk.

Den er både højere og bredere, men kommer også med mere kræft til at køre de nyere spil, og en den har en bedre forbindelse til at se film og serier på med diverse streamingstjenester.

Når man skal til at starte sin PS5 for første gang, kunne man godt have en mistanke om, at det ville være en besværlig proces, men man bliver overrasket over hvor brugervenligt det er. Der er en stemme som guider en, som også kan slås fra hvis man føler det er unødvendigt.

 

Playstation 5 konsol ps5 Danmark

 

Det rent teknikske ved PlayStation 5

Har man været ejer af en tidligere konsol, opdager man hurtigt, at det føles mere moderne. Vi går lidt væk fra den kantede opstilling, og får et mere behageligt udtryk. På trods af denne nye information skal det dog siges, at dens moderne udvikling også gør nogle ting unødvendige besværlige.

Ting som at slukke for maskinen, og at slukke for et bestemt spil er gemt under mange knapper i forhold til den ældre version hvor det var mere nemt. Små ting som dette føles ikke helt gennemtænkt, og jeg tænker man eventuelt kunne indføre en indstilling hvor den imitere det gamle system.

 

Annonce i samarbejde med PriceRunner

 

 

PS5’en fungerer også med en ekstrem hurtig hastighed. Hvis man ikke slukker for den, går den ind i en tilstand hvor den er på pause, og åbner med det samme du kommer tilbage. Man kan også have flere spil åbne, hvor man hopper ud, og flere timer efter kommer tilbage, og fortsætter fra det samme sted. Det giver en smule ekstra når man har mulighed for det, og skaber en rolighed over at man ikke skal bekymre sig, om hvorvidt den kan køre tingene på en ordentlig måde

Køb PS5 hos Proshop

Annonce

 

PS5 DualSense controller

Der kommer naturligvis også en ny controller med til denne generation, som medbringer mange nye spændende ting. Når man holder den nye DualSense i hånden sidder den godt, og man ser hurtigt at den er en mikrofon indbyggede for første gang. Den har en overraskende god lyd og slås nemt fra og til ved et simpelt tryk.

Den fungerer også som en muteknap, hvis den holdes inde. Den har også hvad der kaldes “Haptic Feedback”, som får controlleren til at vibrere, som benyttes i spil til at skabe en mere realistisk oplevelse.

Der er også indført “Adaptive triggers” på L2 og R2 knapperne, som skaber modstand, hvor brugeren skal trykke hårdere for at udføre en specifik handling. Disse nye knapper er selvfølgelig fede og innovative, men personligt har jeg ikke oplevet mange spil som bruger dem endnu, men måske i fremtiden når der kommer flere PS5 spil, hvor vi en fornemmelse af hvad de virkelig kan.

Jeg har personligt oplevede at batteri-livet ikke varer i særlig lang tid, selvom at PlayStation påstår at de skulle. Det er selvfølgelig ikke det største problem når man har en oplader tæt på sig, men det kunne være behageligt hvis det fungerede korrekt.

Køb tilbehør til PlayStation 5 hos Computersalg

Annonce

 

Spil til PlayStation 5

Når man endelig er er kommet den lange vej, skal der selvfølgelig også købes spil, som nogle gange ender i den dyre ende. Heldigvis kan man køre på abonnementer, som tilbyder nye spil hver måned som man beholder, så længer man betaler. Hvis man nu er lidt overmodig, og ikke kan vente er der produceret et vellavet gratis spil, som har til opgave at vise hvad det er PS5’en kan.

Det hedder “Astro’s Playroom” og imens man udforsker den farverige verden, og tester de nye funktioner, opdager man også at spillet fungerer som en hyldest til datidens Sony produkter. “Astro’s Playroom” giver en positiv oplevelse, og formoder at interessere forbrugeren til at søge videre.

 

FIFA 2022

Indtil videre, har jeg prøvede en del spil. Nogle af dem har jeg spillede på andre platforme, men de skulle også testes, så man kunne få den ultimative oplevelse. Det er bl.a. spil som “FIFA 22” som er et sjovt, men yderst frustrerende spil.

Det er et fodboldspil, som nydes mest, hvis man har nogle at spille med. Spillet anbefales, dog skal der noget tålmodighed til, hvis man ikke vil blive alt for frustreret, da det efter min mening har nogle problemer med en svingende sværhedsgrad, som ikke altid passer.

 

Batman: Arkham Knight

Der er det også dystre, men utroligt vedholdende spil “Batman: Arkham Knight” som udkom i 2015. Du spiller som den infamøse Bruce Wayne, også kendt som Batman i Gotham hvor byen er ved at falde sammen, grundet af nogle onde personligheder, som er ude efter dig. Du kan udforske hele byen, imens du svæver over bygningerne i nattens regn. Der er mange knapper at huske, men der er en række muligheder for at justere niveauet så det passer til dig.

 

Uncharted

Når jeg siger “Uncharted” er jeg sikker på at du kender det. Det er en fantastisk række af spil, og det var en fornøjelse at spille. “Uncharted 4: A Thief’s End er det fjerde spil, og har solidt gameplay og en fremragende historie. Man kan godt spille det 4. spil uden af havde spillede de andre, men oplevelsen forstærkers dybt, hvis man har kendskab til Nathan Drake og Sam Drake. Der er ikke så meget at sige, hvis du ikke har spillet det så prøv det.

Køb PS5 hos Proshop

Annonce

 

Plus og PlayStation Now flettes sammen

Selvom abonnementet, ikke har alle spil har de et godt udvalg som man kan få mange timer til at gå med. Hvis man nu savner flere spil, så er du heldig. PlayStation Plus og PlayStation Now flettes sammen, og udvalget af spil bliver større end nogensinde.

Den ankommer i juni måned, og vil inkludere spil fra PS1 til PS5. Selvfølgelig bliver det også dyrere, men den udkommer i tre trin. Det første trin inkluderer standard abonnement, og skifter bare navn. Trin 2 ville have flere hundrede spil, som man ville kunne spille.

Trin 3, som er den dyreste ville have muligheden for at “streame” spil fra de gamle konsoller. Mulighederne er utrolig store lige nu, og hvis du er en aktiv, og stor spille-entusiast, er noget du kan se frem til.