Hvad er et rejsekort?

Et rejsekort er din billet til at rejse med tog og bus over hele Danmark. Ydermere kan du nu også bruge dit rejsekort når du rejser til Hyllie, Triangeln og Malmø C.

Selve ideen til rejsekortet startede faktisk tilbage i 90èrne, men i 2003 stiftede trafikselskaberne, amterne og kommunerne ” Rejsekortet A/S ”, der kom til at stå for udvikling, håndtering af udbud og endeligt for gennemførslen af projektet.

Rejsekortet er et plastikkort på størrelse med et dankort, som gør at du inden for visse tidsrum af døgnet opnår rabat på din rejse.

 

Hvor kan rejsekort købes i 2024?

Første gang du bestiller et rejsekort foregår det enten på rejsekortet.dk eller på en station med personlig på betjening. Hvis du bestiller rejsekortet på rejsekortet.dk, skal du oprette en brugerkonto, og anvende dit MitID. Når du har bestilt dit rejsekort på selvbetjeningen går der ca. 7 hverdage før du modtager dit rejsekort, og kan begynde at anvende det i tog og busser hele landet over.

Hvis du vælger at købe dit rejsekort på en bemandet station er der forskellig legitimations dokumenter du skal medbringe. For at oprette rejsekortet skal du medbringe to slags ID fx kørekort eller pas.

 

sådan ser rejsekortet ud

 

Der findes også en tredje mulighed for at bestille rejsekortet. Dette skal ske igennem Rejsekort kundeservice. Du kan bede om at få tilsendt et bestillingsskema, når du ringer på telefon nummer 70 11 33 33 alle hverdage kl. 8-18 og lørdage kl. 10-15.

Der kan gå op til fire uger, fra du bestiller, til du modtager kortet med posten.

 

Hvordan bruger man rejsekortet?

Det er ret enkelt at anvende rejsekortet. På stationerne finder man standere, hvor man på det blå punkt på standeren, holder rejsekortet hen på. På displayet står der hvilken billet du har købt alt efter hvilken kundetype rejsekortet er købt som.

Du er derefter klar til din rejse. Skal du skifte fx tog eller bus undervejs gentager du proceduren med ind tjek på rejsekort scanneren inden du stiger om til næste tog / bus.

Når du er helt færdig med din rejse tjekker du dit rejsekort ud på standeren, og på displayet kan du aflæse din saldo på dit rejsekort. Det er ret vigtigt at du husker at checke rejsekortet ud når din rejse er slut, da du ellers risikerer en bøde for manglende ud tjek af rejse.

På din mobil kan du hente en app, der minder dig om at huske ud tjek. Du kan også logge ind på rejsekort.dk, og tjekke ud der, hvis du har glemt det på stationen. Her finder du også en vejledning til, hvordan du kan checke ud, hvis fx teknikken driller, og du ikke kan komme til at checke ud på grund af tekniske problemer.

 

rejsekort priser

 

Hvilke typer af rejsekort findes der?

Alt efter hvilken kundegruppe du tilhører findes der forskellige typer af rejsekortet:

 

  • Rejsekort personligt:

Med dette kort opnår du den bedste rabat, og hvis du rejser meget over Fyn og Jylland opnår du gode rabatter på din rejse.

 

  • Rejsekort Flex:

Dette kort kan lånes ud til andre, og er derfor et meget fleksibelt kort. Du opnår dog ikke så store rabatter når du rejser med dette kort som du gør med et personligt rejsekort, fordi kortet kan lånes ud til andre som fx familie eller venner.

 

  • Rejsekort anonymt:

Dette rejsekort kan lånes ud til andre, men har ikke de samme fordele som de andre typer af rejsekort. Du kan fx ikke benytte automatisk tank op, og får en mindre rabat, hvis du rejser på Fyn eller Jylland. Hvis du mister dit kort går hele saldoen tabt.

 

  • Pendlerkort:

Med et pendlerkort kan du rejse frit i valgte zoner og perioder. Du kan bruge selvbetjeningen og få fornyet perioder helt automatisk. Men du kan ikke rejse udenfor dit pendlerområde uden separat rejsekort eller billet.

 

  • Rejsekort erhverv:

Med rejsekort erhverv kan virksomheden rejse sammen op til 29 medarbejdere ad gangen på det samme rejsekort. Det automatiske tank op system sikrer, at der altid er penge på kortet at rejse for. Ydermere opnår I som virksomhed rabat når I rejser sammen som virksomhed.

Som virksomheds rejsende opnår I 20 % rabat ved rejser over Storebælt, hver gang en medarbejder anvender et rejsekort, der er knyttet op på jeres kundenummer. Hvis flere medarbejder rejser på det samme kort gives rabatten pr person / pr vej, der rejser på kortet.

 

  • Ungdom:

Rejsekort Ungdom er for dig, der er mellem 16 – 19 år, eller går på en uddannelse, der er SU berettiget. Kortet giver dig ret til at rejse frit mellem dit hjem og dit uddannelses sted. Kortet koster 50,- kr., og kan bestilles på rejsekort.dk.

 

  • Skole kort:

Et skolekort skal bestilles hos sekretæren på den skole du går på. Det er også skolen, der afgør om du er berettiget til et skolekort, hvilket blandt andet kommer an på hvor langt du har til skolen fra din bopæl.

 

Hvilke rabatter kan man opnå?

Ved at benytte rejsekortet kan du opnå rabat på din billet.

Privatpersoner opnår rabat når de rejser uden for myldretiden, klik dig ind på linket for at orientere dig om, hvornår og hvordan du som rejsende med rejsekortet opnår den bedste rabat på din rejse: https://www.rejsekort.dk/Hjaelp/Priser

 

SE ALLE REJSER