Indskud til lejlighed

Et indskud til lejlighed er som regel et større beløb, der skal betales inden den nye lejlighed kan flyttes ind i. Da det er et relativt stort beløb, så er der mange der ikke umiddelbart har pengene til at betale indskuddet, men har brug for at flytte ind i lejligheden.

Dette problem er der heldigvis råd for, så det hele kan gå op i en højere enhed. Hvis du ikke har mulighed for, eller lyst til for den sags skyld, at låne pengene af venner eller familie, så er det naturligvis oplagt at låne pengene hos banken. For selv om det i øjeblikket vil synes som mange penge, så vil lånet hurtigt være tilbagebetalt, da det fordel ud over nogle måneder er et langt mere overskueligt beløb.

indskud til lejlighed

Har du råd til indskud til lejlighed

Du behøver dog ikke nødvendigvis at låne fra familien eller banken for at få råd til indskuddet. Du har nemlig også muligheden at låne pengene hos kommunen, men her er det en nødvendighed at du lever op til en række krav. Her har det noget at gøre med, hvornår lejligheden er fra og ikke mindst, hvad din og din husstands indkomst er.

 

Hvad kræver det at få indskud til lejligheden?

For at låne til indskud til lejlighed hos din kommune kræver det, at du virkelig har brug for lånet. Dette skal forstås således, at du og din husstand er i en økonomisk trængt situation, men at det samtidig også er en nødvendighed at flytte til den nye bolig. Hvis du skal flytte i lejlighed, så skal din husstands samlede indkomst som udgangspunkt ikke være over 227.808 kroner i 2015.

Hvis du har nogle børn i husstanden, så kan dette beløb dog forhøjes 39.900 kroner i 2015 pr. barn til og med fire børn. Der er dog aldrig en garanti for, at kommunen vil låne dig til indskuddet. Du kan derfor godt få afslag på din ansøgning selv, hvis din indkomst er under det oplyste beløb, og samtidig har du også mulighed for at blive godkendt til lånet selv om husstandens indkomst er højere.

Der er altid tale om vurderingssag fra kommunens side. Hvis du bliver godkendt og får lånet til indskuddet, så kan du glæde dig over, at der ikke skal betales renter og afdrag på lånet i de første fem år af låneperioden. Du kan ansøge om lån til indskuddet til lejlighed hos din kommune, hvor du også kan læse nærmere om regler og undtagelser.