Konfirmationsopsparing

En konfirmationsopsparing er på mange måder at gøre dig selv og din familie en kæmpe tjeneste. En konfirmation handler i dag om langt mere end om et ja til kristendommen og den tilhørende kultur, den handler nemlig også om fest for det første store skridt ind i det voksne liv. Selv om selve festen sjældent kommer som en overraskelse, så kan det dog hurtigt blive en chokerende stor udgift med lokaler, mad, drikke, gaver og nyt tøj til konfirmanden. Den samlede regning kan hurtigt vælte økonomien, hvis der ikke er sørget for en konfirmationsopsparing. Så man i stedet bliver nødt til at optage et lån.

Konfirmationsopsparing

Konfirmationsopsparing

Netop fordi en konfirmation er en forudsigelig udgift, så er det oplagt at benytte sig af dette og begynde at sætte penge til side til festlighederne i god tid. På denne måde behøver du ikke at stresse over pengene, når dagen nærmer sig, men derimod kan du bruge tid og energi på al den planlægning sådan en fest kræver. Der er rigeligt andet at bekymre sig om – som om vejret holder tørt, når invitationerne ud til tiden eller om alle de praktiske gøremål nås i tide.

 

Begynd at spare op til dit barns konfirmation

Du kan vælge allerede at begynde at spare op til dit barns konfirmation kort efter barnet er døbt. Dette kan muligvis virke som absurd tidligt, men det vil til gengæld betyde, at det er et betydeligt lavere beløb du sætter ind på opsparing hver måned. Du vil altså knap nok bemærke, at der tages et beløb fra din konto og sættes ind på opsparingen til konfirmation. Når forberedelserne til festen nærmer sig, så vil de mange små beløb dog udgøre en enorm mængde til at dække diverse udgifter til konfirmationen. Hvor meget det er nødvendigt at sætte til side, er dog i høj grad en individuel sag, der kommer an på flere faktorer.

Konfirmationer kommer nemlig i alle størrelser og flere typer af budgetter. For nogle handler det om store armbevægelser, hvor der ikke skal spares på noget. Der er ingen grund til at føle pres på grund af andres dyre fester, men det handler derimod om, at du og din familie finder den rette størrelse af konfirmation og pris, der passer til jer. Uanset hvilken størrelse der er tale om, så vil en opsparing til konfirmationen dog være kærkommen, når planlægningen pludselig skal i gang og penge skal bruges.