Det er vigtigt at dit kæledyr får den rigtige ernæring lige fra starten af. Uanset hvilket kæledyr du anskaffer dig bør du som ejer være opmærksom på dyrets ernæringsbehov.

 

Dyrs ernæringsbehov er individuelt, og foderet skal tilpasses det enkelte dyrs behov. Man bør købe foder af god kvalitet, og standard, og følge anvisningen på pakken, i forhold til alder og vægt. En hvalp har et helt andet foderbehov end en voksen hund.

 

Bestil hundefoder her

 

Hvalpefoder

Hvalpe har brug for nærende foder, da de udvikler sig enormt meget det første år. Derfor er det vigtigt med hvalpefoder som understøtter dette behov, således at hvalpen udvikler knogler og muskler korrekt.

En lille hundehvalp har en sart mave, og man bør virkelig være forsigtig i forhold til foder, og kvaliteten af det hvalpefoder man vælger til det nye familiemedlem.

 

En hvalp starter med at die hos moderen det første lange stykke tid, og når den er klar til at flytte hjemmefra er den minimum 8 uger gammel.

Foderet tilpasses hvalpens behov måned for måned, og alt efter racen vil foderet skulle tilpasses i forhold vitaminer og mineraler. En hvalp vokser meget det førte leveår.

 

ZOOplus

Se priser på hundefoder her

billede

 

Hvor ofte skal jeg fodre min hvalp?

Hundes fordøjelsessystem er meget følsomt, og reagerer ikke godt på at blive overbelastet af for meget eller helt nyt foder. Når du fodrer din hvalp, er det bedre at opdele deres mad for dagen i mindre, hyppige måltider for at undgå pres på hvalpens fordøjelse.

 

Her er en simpel vejledning:

Fravænning (alle størrelser): fire måltider om dagen

Op til fire måneder (små racer) eller op til seks måneder (store racer): tre måltider om dagen

Fire til 10 måneder (små racer) eller seks til 12 måneder (store racer): to måltider om dagen

 

Hundefoder til den voksne hund

Der findes mange forskellige typer af foder til din voksen hund, og alt efter hvilken størrelse den har, eller hvor højt dens aktivitetsniveau er, bør du vælge hundens foder derudfra.

 

Det er naturligvis individuelt hvornår en hund har nået det stadie, hvor den er klar til at kunne overgå fra hvalpefoder til et fuldfoder til den voksne hund. Som tommelfingerregel kan man dog gå ud fra at når hunden har nået 80 % af dens voksne vægt, bør man overgå til voksenfoder.

 

Seniorfoder

Når din hund når senioralderen er der vigtige forhold omkring dit valg af foder til din hund. Bl.a. er seniorhundens immunforsvar ikke helt så stærkt som da den var hvalp eller ung hund. Det er individuelt hvornår en hund går fra at være voksen til at være seniorhund.

 

Seniorfoderets sammensætning

Når foderproducenterne i dag fremstiller et godt seniorfoder, har det krævet mange års forskning i at forstå seniorhundens behov. Seniorfoderet skal være et velafbalanceret fuldfoder, der er sammensat af kvalitetsråvarer. Det betyder kort sagt, at alle de næringsstoffer den ældre hund har behov for, skal være tilstede i foderet i de korrekte mængder. Når hunden spiser den rigtige mængde af foderet, så får den automatisk den korrekte mængde af energi (kalorier) og næringsstoffer, – hverken mere eller mindre.

 

Seniorfoderet indeholder letfordøjeligt protein, begrænset fedtmængde, begrænset saltmængde, øget mængde af fibre, tilpassede mængder af vitaminer og mineraler, vigtige fede syrer og endelig diverse tilskudsstoffer som f. eks. L-Carnitin, glucosamin og chondriotinsulfat.

 

Hvornår skal man starte med seniorfoder?

Seniorhunden er i en fase af livet, hvor den er mindre aktiv, har mindre modstandskraft overfor alle former for stress og infektioner, og hvor der sker en gradvis svækkelse af kroppens funktioner og organer. I den fase af hundelivet er kravene til korrekt ernæring meget store, – for at beskytte hunden mod risiko for sygdom og bevare den sund og rask så længe som muligt.

 

Store racer når typisk senioralderen hurtigere, end de små hunderacer. I forhold til voksenfoder understøtter seniorfoder dyrets led funktion mere optimalt end voksen foder.

 

Et korrekt sammensat foder kan afhjælpe og udskyde risikoen for en lang række sygdomme og alderdomsskavanker som fedme, hjerte- og kredsløbsproblemer, nyresvigt, leversvigt, gigt, hud- og fordøjelsesproblemer.