Med Flex-El fra Norlys El får du strøm til indkøbspris

Leder du efter en billig aftale på el? En aftale, hvor du selv har mest muligt kontrol over din elregning og mulighed for at udnytte de tidspunkter på døgnet, hvor el er billigst? Da er Flex-El fra Norlys El aftalen for dig. Med Flex-El betaler du el time for time, og den eneste ekstra omkostning, der er, er en fast lav abonnementspris på 29 kr. om måneden.

Nedenfor kan du blive klogere på, hvad Flex-El er. Du kan også blive klogere på hvilken el-aftale, der passer bedst til dig, din husstand og dine behov, ligesom du finder gode sparetips og meget andet.

 

norlys
4.9
Prisniveau
Lav
Variabel pris
Ja
Fast Pris
Ja
Abonnement
29 kr. md.
Oprettelse 0 kr.
Ingen binding
Er du til tryghed i budgettet - Dette er et annonce link.

 

 

Norlys EL priser – el-forsyning og opladning

Når den først er tilmeldt en betalingsservice, er elregningen meget sjældent noget, vi tænker over. Og mindst af alt tænker vi over, hvor selve strømmen kommer fra, eller om vi kunne drage fordel af at have en ordning hos en anden forsyningsudbyder.

Norlys er helt klart en udbyder, man bør se nærmere på. For eksempel kan du tage et kig på din nuværende el-aftale og sammenligne mulighederne ud fra de kriterier, der er vigtigst for dig. Billig energi, fleksibilitet eller elpriser.

Det er imidlertid ikke altid helt enkelt at gennemskue, og det er måske også en del af grunden til, at de danske el-kunder så sjældent skifter strøm-leverandør.

På Norlys’ hjemmeside er der mulighed for at få god hjælp til sammenligningen og vurderingen. Du udfylder ganske enkelt dine kontaktoplysninger, og så vil Norlys foretage et uforpligtende pristjek på din aftale, og se, om du kan drage fordel af at blive kunde hos dem.

Elpriserne er omskiftelige, og det er noget, som rigtig mange kan mærke. Derfor kan de to abonnementsmodeller være rigtig interessante at kigge på.

Bindingsfri abonnementsløsning

Flex-EL er, som navnet siger, en fleksibel løsning, hvor prisen bliver lagt på timebasis. Det er en bindingsfri abonnementsløsning, og den gør det muligt for dig og din familie at planlægge dele af strømforbruget efter hvornår på dagen, det er billigst.

Norlys’ Pulje-EL er ligeledes en bindingsfri løsning til el-abonnementet. Her er forskellen, at du har mulighed for at låse den pris, du betaler for strømmen i en periode. Det er en god måde at sikre sig mod ubehagelige overraskelser i budgettet på.

Dit el-forbrug kan ikke undgå at være afhængigt af, hvor du bor. Og som Norlys-kunde vil du også kunne mærke det, når priserne er høje i visse perioder. Men det kan stadig være en fordel for dig at skifte leverandør.

Er du en af de mange danskere, der har taget en helt eller delvist eldreven bil sig, så vil det måske også interessere dig, at Norlys engagerer sig i infrastrukturen til den fremtidige biltrafik.  Ifølge oplysningerne på deres hjemmeside vil de nemlig meget snart være klar til at kunne tilbyde praktiske ladebokse til private hjem.

Allerede nu kan du læse om tilbuddet og om priserne og de fordele, du kan opnå ved at have din egen ladeboks i garagen.

Norlys EL – priser time for time

Med Flex-El aftale fra Norlys betaler du elprisen time for time; altså den pris strømmen koster på et givent tidspunkt. Det er den rå markedspris, og når du kigger priser, skal du huske, at der skal lægges transport og afgifter til.

Det gælder for alle aftaler og for alle leverandører af el, at der skal betales transport – ligesom du som forbruger skal betale afgifter til staten. En Flex-El aftale giver dig:

 • El til den aktuelle markedspris
 • Mulighed for at udnytte de tidspunkter, hvor strømmen er billigst
 • Strøm fra sol, vind og vandkraft
 • En abonnementsudgift på 29 kr. om måneden
 • En aftale uden binding, som du frit kan afmelde

Norlys Flex EL

Flex El er det optimale valg til dig, der har mulighed for at flytte dele af dit elforbrug fra de dyre til de billige timer på døgnet.
Det kan f.eks. være ved at vaske om natten, eller ved først at starte opvaskemaskinen ved sengetid. Har du en elbil eller en hybridbil, er der ligeledes mange penge at spare ved at udskyde opladningen af bilen fra de dyre timer sidst på eftermiddagen og aftenen til om natten.

Et godt værktøj til at skabe overblik, så du kan planlægge dit forbrug af strøm igennem døgnet og ugen, er ved at overvåge priserne gennem prisgrafen hos Norlys El. Her får du et aktuelt billede af, hvad el koster – og du kan planlægge ud fra det, så du bruger mest strøm, når den er billigst.

At strømmen er dyrere mellem klokken 17 og 20 skyldes, at transportafgiften til net-selskabet ofte er lidt højere her, navnlig i vinterhalvåret, fordi det er på disse tidspunkter, at elnettet er mest belastet. Det er, fordi der laves mad, ses tv og bruges tid ved computere og andet, når danskerne er hjemme fra arbejde.

norlys EL

Styr dit forbrug af el

Det har selvfølgelig stor betydning, hvor meget du skal betale for hver enkelt kWh, men du kan selv gøre en masse for at spare på elregningen. Alene ved at blive opmærksom på dit forbrug og bruge el med omtanke, kan du nemt skære 15% af regningen.
Nedenfor har vi samlet en række tips til, hvordan du sparer mest muligt på strømmen – et lavere forbrug kommer både dig, din økonomi, klimaet og miljøet til gode.

 • Drop standby på tv, pc og andet.
 • Fyld din vaskemaskine helt op ved hver vask.
 • Start først opvaskemaskinen, når den er helt fuld.
 • Vask dit tøj ved lavere temperaturer, hvis det er muligt.
 • Giv tørretumbleren fri, og udnyt sol og vind til at tørre tøj.
 • Skift til LED-pærer i boligen.
 • Læg låg på gryder, når du laver mad.
 • Sæt køleskabet til 5 grader og fryseren til -18.
 • Kog kun det vand, du skal bruge – brug evt. kogekedel til at få vandet i kog.
 • Sluk for lyset, når du forlader et rum.
 • Sluk for tv’et, pc’en og radioen, når du ikke bruger apparaterne.

Har du en aftale med el-pris time for time, er det en rigtig god idé at tjekke, hvornår det er billigst at bruge el. Så ved du præcist, hvornår opvaskemaskinen skal startes, bilen lades op eller tøjet vaskes.

Hvornår er strøm billigst hos Norlys El?

Helt generelt er el som regel billigst i sommerhalvåret – og generelt om natten mellem midnat og kl. 5 om morgenen. El koster heller ikke det samme alle ugens dage, så hvis du vil vide, hvordan du skal planlægge dit forbrug, er det en god idé at tjekke prisgrafen.

Har du en elbil eller en hybridbil, der skal lades op, er det en rigtig god idé kun lade op på de billigste tidspunkter på døgnet.
Et andet godt tidspunkt at bruge strøm på, er når det blæser. Som el-kunde er blæsten din ven. Et godt blæsevejr leverer nemlig masser af billig strøm fra vindmøller, og det kan du som forbruger udnytte.

Norlys El app – til dig, der kører fornuftigt

Kører du i en elbil eller en hybridbil, kan du som kunde hos Norlys El benytte dig af app’en ”Norlys Opladning”. App’en er elbilisternes svar på det gammeldags benzinkort.

Med app’en Norlys Opladning får du fuld kontrol over dine opladninger, både derhjemme og når du lader op, mens du er på farten. Med app’en fra Norlys El kan du:

 • Starte og stoppe opladninger ved din bolig
 • Planlægge opladninger
 • Søge efter og finde offentlige ladestandere i nærheden
 • Se lade priser, hastighed og tilgængelighed på de offentlige standere
 • Nemt starte en opladning via dit betalingskort
 • Følge dit forbrug og se hvor meget strøm, du har fyldt på bilen

Tre typer el-aftaler som kunde hos Norlys El

Hos Norlys El er der tre forskellige el-aftaler, som du kan vælge imellem. Du kan vælge en aftale, hvor du betaler elprisen time for time. Her kan priserne svinge meget. Vil du hellere have mere tryghed, så du ved, hvad du kommer til at betale måned for måned, er Pulje-El løsningen for dig – eller du kan vælge Kombi-El, som er en kombination af de to.

Nedenfor kan du læse mere om de tre aftaler, du kan få hos Norlys El:

Flex-El

Hvis du ønsker at kunne udnytte prisdyk i elprisen og de tidspunkter på ugen og døgnet, hvor priserne på el er lavest – og samtidig er okay med, at din pris kan svinge meget. Så er Flex-El for dig.

Kombi-El

Med Kombi-El får du det bedste af to verdener. Du kan udnytte fordelene ved både en fast og en variabel pris på el.
Med aftalen afregnes halvdelen af dit forbrug til fast pris og den anden halvdel til variabel pris. Du kan altså udnytte, når prisen på strøm er lavest – og f.eks. vaske eller tørre tøj på de tidspunkter, samtidig med at du er sikret en fast pris, som sætter en stopper for de helt store prisudsving.

PuljeEl

Pulje-El er for dig, der vægter tryghed og vil vide præcis, hvad det koster dig at bruge strøm. Din elpris låses fast for en tre-måneders periode ad gangen og bliver kun ændret fire gange om året.

norlys strøm

Hvilken aftale skal du vælge?

Hvilken el-aftale du skal vælge, afhænger i høj grad af dit temperament. Er du mest tilpas med at vide, hvad prisen på el er et kvartal frem i tiden, så skal du vælge en aftale med fast pris. Her er prisen den samme, uanset hvordan prisen svinger på det internationale el-marked.
I tider med store udsving, kan dette føles mere trygt, men du har ikke mulighed for at udnytte de tidspunkter, hvor el er billigst.

Kombi-El kan være alternativ til dette. Men generelt er Flex-El den billigste aftale – forudsat, at du har mulighed for at planlægge dit forbrugsmønster efter priserne på el-markedet.

Har du en elbil eller en hybridbil vil en Flex-El aftale fra Norlys El ligeledes være en fordel, da du kan lade op i de billige timer. Som en god tommelfingerregel kan du sige, at har du et højt el-forbrug, vil en aftale med variabel el-pris være en fordel.
Har du et lille forbrug, vil der ikke være så meget at spare – og slet ikke, hvis du på grund af arbejde eller andet ikke har mulighed for at lægge dit forbrug om, så du bruger strøm på de billige tider af døgnet.

Vælg fastprisaftale eller en kombination, hvis du:

 • Bruger mest strøm fra klokken 17 til 21 og ikke kan flytte dit forbrug til andre tidspunkter.
 • Ikke har overskud eller tid til at følge priserne på el og dermed planlægge dit forbrug.
 • Vil have trygheden ved en fast pris måned for måned.
 • Har et lille strømforbrug.

Vælg variabel el-pris, hvis du:

 • Har et højt forbrug af el.
 • Er fleksibel og kan flytte forbruget rundt i løbet af døgnet.
 • Vil følge priserne og planlægge forbruget ud fra dem.
 • Har elbil og mulighed for at lade op i de billige timer.
 • Opvarmer dit hus med varmepumpe eller el-radiatorer.
 • Er indstillet på, at prisen på el kan variere meget i perioder.

På Norlys El kan du tage en nem lille test, hvis du er usikker på, hvilken el-aftale der passer bedst til dig. Ved at svare på de seks spørgsmål har du en god rettesnor for, hvilken aftale du skal vælge. Du finder testen her

Mit Norlys – dit overblik over dit elforbrug

Som kunde hos Norlys El får du dig egen side: Mit Norlys. Her kan du se alle dine oplysninger, se hvilken aftale du har, se elregninger og dit forbrug. Du kan bl.a. følge dit el-forbrug time for time og sammenligne med tidligere perioder.

På den måde kan du blive klogere på dit eget forbrugsmønster og justere forbruget. Kan du f.eks. se, at en sommermåned har været dyr, da kan det være, at der har været aircondition i brug. I den mørke tid, kan det være, at de hyggelige lyskæder udenfor koster lidt rigeligt, og du kan vælge at have dem tændt i kortere perioder ad gangen.

Det bedste sparetips er derfor: Kend dit forbrug, for kun sådan kan du for alvor ændre på det.

Norlys elregning

Du får en samlet regning fra dit el-selskab, selvom du faktisk skal betale til tre forskellige kasser eller aktører. Du betaler dels for el til dit el-selskab, dernæst betaler du for transport af el til det net-selskab, der ejer kablerne i jorden, og endelig betaler du afgifter til staten.

Om Norlys EL

Selskabet Norlys forsyner over en million husstande og virksomheder med elektricitet og internet over hele landet. Norlys El dækker både by og land – fra storbyen helt ud til den lille markvej.

Norlys har mere end 800.000 andelshavere og er Danmarks største energi- og telekoncern med mere end 1,7 millioner kundeforhold og 3.000 ansatte fordelt på Silkeborg, Aarhus, Aalborg, Esbjerg og København.

Strøm fra Norlys

Alle aftaler hos Norlys El bygger på billig strøm. Ved at købe strøm fra Norlys El kan du være med til at øge efterspørgslen på energi – og dermed sætte endnu mere gang i den omstilling med flere vindmøller og flere solceller i Danmark.

Det er naturligvis ikke hver eneste kWh i hele elnettet, der er skabt ved vind-, sol- eller vandenergi. Når strømmen sendes ud i elnettet, skelnes der ikke imellem, om strømmen kommer fra vedvarende energikilder eller fossile energikilder.

Når strømmen alligevel kan kaldes billig, skyldes det, at Norlys El køber såkaldte oprindelsesgarantier svarende til den mængde strøm, der sælges til dig som ny kunde og til alle de øvrige kunder. På den måde er du sikker på, at den mængde energi, du bruger i løbet af et år, bliver dækket af vedvarende energikilder.

Ekstra fordele som kunde hos Norlys

Hvad enten du har en lille husstand, eller I er mange, om I bruger lidt strøm eller meget, hvis I f.eks. opvarmer jeres bolig med en varmepumpe eller har valgt at køre i en el-bil eller hybrid-bil, så er der fordele ved at være kunde hos Norlys El. Du får mulighed for at vælge præcis den el-aftale, der passer bedst til dig, din husstand og dit behov – og derudover kan du få rabat flere steder:

 • Op til 15% rabat på dine forsikringer, når du er kunde både hos Norlys og Topdanmark.
 • Rabatter til alverdens forlystelser og oplevelser gennem fordels-app’en ”Tjoose”.

norlys

Hold dig opdateret og få tilbud

Hvis du vil have nyheder fra Norlys, smarte sparetips eller i det hele taget holde dig opdateret med udviklingen indenfor belysningsteknologi, el-markedet og andet, kan du med fordel tilmelde dig nyhedsbrevet fra Norlys. Her får du Norlys tilbud lige i din indbakke.

Prøv vores andre tilbud:

Norlys Internet Fibernet 

Norlys TV

 

Anmeldelser på Trustpilot

Trustpilot anmeldelse 4.4/5 – vurderet af over 4200 kunder

 

Kundeservice kontakt adresse, E-mail, tlf og åbningstider.

Kundeservice EL
Tlf nr. EL: +45 70 15 16 70
E-mail: energi@norlys.dk
Åbningstider: Mandag – onsdag  8 – 16, torsdag 8 – 16.30,  fredag 8 – 15

 

Billige ELpriser