Investering.

Har man et ønske om at være mere velhavende end den gennemsnitslige dansker, eller blot at have en stærk økonomi, som kan sikre sin egen fremtid og sine kæreste – så er investeringer aktuelle.

 

Invester med Norm Invest – Dansk investeringsrobot

Annoncelink

 

Hvad er en investering?

En investering er mange ting. Som familieoverhoved har man formentlige allerede lavet en god investering. – det kunne f.eks. være en bil, et hus eller et sommerhus. Det er oftest aktier og obligationer, der bliver nævnt, så snart investeringer bliver nævnt i medierne og hos private. Derfor kan alle, uden undtagelse, lære at investere. Det kræver ingen længerevarende uddannelse eller en stor sum penge, blot basal viden og en god portion motivation. Læs mere om hvordan du investerer med Bondora

 

investering

 

Investeringsformer 2024

 

De mest velkendte måder at investere på er;

 

  1. Aktier
  2. Ejendomme
  3. Obligationer
  4. Statsobligationer

 

 

Som sagt er den meste kendte investeringsform aktier. At købe aktier betyder at man køber en del af en virksomhed og derved får ret til flere ting ifm. med virksomheden. Heraf bl.a. en vis del af overskuddet i virksomheden. Endnu mere betydningsfuldt stiger værdien af aktien, hvis virksomheden klarer sig godt, og derfor kan man nu sælge aktien til en højere værdi end hvad man købte den for.

Ejendomsinvestering har de fleste danskere gjort sig i, bevidst eller ubevidst. Når man køber en bolig investerer man nemlig i et aktiv, som senere hen kan resulterer i et større udbytte. Det kræver flere penge at blive ejendomsinvestor end aktieinvestor, men man behøves ikke at være millionær. Det ses oftest at man køber en lejlighed i en af de større byer i Danmark, hvor man stadig kan finde gode lejligheder sig ordentlige priser. Ved at købe i en større by giver en meget større efterspørgsel, som sikrer et godt og sikkert afkast hver måned.

Ud over dette er det kendt at investere i grøn energi, som især Danmark er langt fremme med. Man kan investere i vindmølleparker og solcelleparker. At investere i gamle aktiver, f.eks. biler, ure mm. er også en kendt investeringsform, dette er dog en meget langsigtede investering med meget høj risiko – grunden til det er, at det er svært at vide hvad der bliver en ”trend” om 20-30 måske 40 år.

Obligationer minder meget om aktiehandel, risikoen ved obligationer er dog langt mindre – det samme gældende afkastet. Kort sagt er obligationer et lån, som man udbyder. Alt efter hvem man låner penge til, er investeringerne mere sikker end så mange andre investeringsformer. Når man handler med statsobligationer så er risici meget lav, fordi staten hæfter for lånet.

 

Den første investering

Allerførste gang man skal investere, er det vigtigst at man først har sat sig ind i emnet og taget stilling til hvor stor risiko man vil løbe samt hvad man vil investere i. Inden man gør dette, så er det en god ide at finde ud af hvor lang løbetid man vil have sin investering skal være. Som sin første investering burde man kun investere et beløb, som man kan tåle at tabe, men stadig skal afkastet booste sin motivation for at fortsætte.

Som nybegynder i at investere kan man nemt blive lokket af høje afkast – men vær på vagt. Alle kunne godt tænke sig at sin formue blev fordoblet på bare et år, men dette ville oftest være for godt til at være sandt. Risiko og afkast holder hinanden i hånden, og uanset hvad følges de ad. Inden enhver investering skal man altid spørge sig selv; kan jeg tåle at tabe de her penge? Samtidig skal man også være i stand til at tage en risiko.

 

Fordele og ulemper

Aktier er formentligt det første som man kommer til at handle med, da det ikke kræver alverdens penge. Når man skal lave en ejendomsinvestering kræver det en del flere penge, og derfor kan det være svære at påbegynde denne rejse tidligt i livet. Dog hvis man er nervøst anlagt, er det højst sandsynligt langt mere betryggende at have investeret i ejendomme i steder for aktier – da risikoen ved ejendomsinvestering er lavere.

At have investeret i en ejendom er ikke på samme måde en passiv investering som aktier er. Når lejere bliver skiftet ud løbende, så skal man lave indflytningstjek og holde øje med om huslejen bliver betalt til tiden. Ud over det så kan et komfur gå i stykker, hvilket også er en udgift. Alt det kan lyde af meget, men i praksis af de få timer om året af din tid, det er dog flere end man vil bruge på en aktieinvestering.

Statsobligationer frarådes oftest, da afkastet stort set er ligegyldigt. Den eneste måde man kan miste sine penge på, er hvis staten går konkurs – hvilket meget sjældent sker, dog skete det for Argentina i 2001 og Grækenland var tæt på det i 2015. Oftest anses investeringer i statsobligationer som et redskab til ikke at miste penge til inflation, da man ikke rigtigt tjener penge på det efter.

 

Tjen penge på investeringer uden at gøre noget

Går man rundt med guld i lommerne, men ikke gider at bruge tiden eller ikke har tid til at sætte sig ind i investeringer, så kan et investeringsselskab hjælpe. Denne form for virksomheder har professionelle investorer som ansatte, der håndterer og investerer kundernes penge i virksomheder.

Ønsker man at investere, men ikke har de bedste forudsætninger eller kendskab til de forskellige investeringsformer – så kan en konsultation med en revisor, som har stor viden inden for investeringer, være med at rådføre en.