Business Danmark – den eneste a-kasse og fagforening med speciale i salg og marketing

Arbejder du med salg og marketing? Og leder du efter en ny a-kasse? Så kan Business Danmark være et oplagt valg. Hvis du endnu ikke er helt sikker, kan du læse vores guide, hvor du finder alt, du bør vide om Business Danmark.

 

Business Danmark
4.5
A-kasse
490 kr./md.
Fagforening
167 kr./md.
Gælder
Marketing & Salg
Få hjælp til at finde nyt job med individuelle coachingforløb, workshops og kurser. - Hovedkontor i Rødovre. Dette er et annonce link.

 

Introduktion til Business Danmark a-kasse og fagforening

Business Danmark er opstået gennem en vision om, at de hellere vil være en stærk a-kasse og fagforening for få, end de vil være en middelmådig service for mange. Af den grund har de valgt at specialisere sig i én branche – salg og marketing.

Deres specialisering sikrer medlemmerne, at de kan få den bedste juridiske og branchespecifikke hjælp hver gang. A-kassen og fagforeningen har ingen tilhørsforhold til politiske partier. De eksisterer kun med ét mål – at varetage deres medlemmers interesser.

A-kassen og fagforeningen er både for medarbejdere, mellemledere, topchefer og selvstændige. Siden 1949 har de repræsenteret samme branche – og de kan også hjælpe dig, som arbejder med salg og marketing.

 

Business Danmark er for dig, som …

Business Danmark har 29.000 medlemmer og er for dig, som:

 • arbejder med salg og marketing
 • vil have en branchespecifik a-kasse og fagforening
 • prioriterer et fordelagtigt forhold mellem pris og service
 • vil have én af de billigste pakkeløsninger på markedet

Business Danmark er et populært valg

Vi har taget et kig på, hvad forbrugerne rent faktisk mener om Business Danmark. Det har vi gjort ved at besøge deres Trustpilot side.

Her blev det hurtigt tydeligt, at forbrugerne er ret vilde med denne a-kasse og fagforening. Samlet set scorer de 4,7 ud af 5 stjerner på mere end 750 anmeldelser. Heraf er 85% af alle anmeldelser femstjernede. Anmeldelserne på Trustpilot opdateres løbende.

Herudover skriver Business Danmark på deres hjemmeside, at over 90% af deres medlemmer er tilfredse med a-kassen.

 

Business Danmark - bliv medlem

Fordele og ulemper

Her fremhæver vi nogle af de umiddelbare fordele og ulemper ved Business Danmark:

Fordele

 • Branchespecifik a-kasse og fagforening
 • Gode anmeldelser og et stærkt omdømme
 • Flere gode medlemsfordele
 • Mulighed for gratis repræsentation som studerende

 

Ulemper

 

Lønsikring og a-kasse

Hos Business Danmark har du først og fremmest mulighed for at blive medlem af deres a-kasse. Her er du sikret dagpenge, hvis du skulle miste dit arbejde. Når du er ledig, vil du modtage hjælp til at finde tilbage i job. Det sker blandt andet gennem workshops, rådgivning, coaching og kurser.

Når du er medlem af a-kassen, får du alle ovenstående fordele til en skarp pris, som bliver endnu bedre, hvis den kombineres med en fagforening.

Hvis du ønsker endnu mere sikkerhed, kan du tegne en lønsikring. Dette er muligt for dig, hvis du er medlem af både fagforening og a-kasse hos Business Danmark.
Med en lønsikring kan du få dækket helt op til 90% af din løn, hvis du skulle blive ledig. Du kan forsikre op til 50.000 kroner hver måned.

Med en lønsikring får du mere overskud og tid til at finde dit næste job, da du har ro på økonomien. Det er dog en større postering hver måned i forhold til ”bare” at vælge en a-kasse.

Vær opmærksom på, at en lønsikring hos Business Danmark kun gælder, indtil du er 65 år gammel. Herudover kan du ikke tegne en lønsikring, efter du fylder 60 år. Lignende vilkår findes hos andre selskaber, og derfor er det ikke en politik, Business Danmark står alene med.

 

Fagforening hos Business Danmark

Hvis du melder dig ind i fagforeningen, får du specialiseret juridisk rådgivning. Det vil sige, at du danner et samarbejde med en fagforening, der kender dit fag og som på en kompetent måde kan repræsentere din faglighed.
De oplyser selv på deres hjemmeside, at deres dygtige jurister er ansvarlige for, at de vinder mere end 85% af de retssager, de vælger at føre.

Herudover får du adgang til deres karrierecenter, der rummer masser af fordele, events og inspiration.

 

Selvbetjening hos Business Danmark

Hvis du har valgt Business Danmark a-kasse, kan du let logge ind på deres selvbetjening, hvor du kan følge med i dit medlemskab.

Her kan du:

 • Indsende diverse blanketter
 • Ændre og se dine oplysninger
 • Se udviklingen i eventuelle sager
 • Kommunikere sikkert med din a-kasse

Når du er medlem, logger du blot ind med MitID.

 

Business Danmark lønberegner

Med en lønberegner kan du hurtigt få et overblik over, hvor meget personer, der ligner dig, tjener i deres job. Ud fra de oplysninger, du giver, foretages der en individuel beregning. Dine oplysninger bliver sammenholdt med reelle tal, Business Danmark har indsamlet gennem sin lønstatistik.

Lønberegneren kan anvendes af dig, der gerne vil klædes bedre på til din næste lønforhandling eller jobsamtale. Du kan prøve lønberegneren, om du er medlem eller ej.
Når du har et klart overblik over, hvor meget løn samt hvilke personalegoder andre får, kan du lettere forhandle løn på et realistisk niveau. På den måde undgår du at bede om hverken for lidt eller for meget.

 

Business Danmark: Pris

A-kassen hos Business Danmark er hverken den billigste eller den dyreste på markedet. Du vil dog opleve, at der er et godt forhold mellem den pris, du betaler, og den service, du modtager.

Hvis du vælger pakkeløsningen med både a-kasse og fagforening, får du én af Danmarks billigste kombinationsløsninger.

Branchespecifikke fagforeninger og a-kasser, der retter sig mod enkelte jobkategorier eller brancher, er ofte dyrere end de almene. Business Danmark er dog et eksempel på, at det ikke behøver at være meget dyrere, blot fordi du har brancheeksperter i ryggen.

Er du studerende? Så får du en endnu bedre pris – læs med herunder.

 

For studerende: Studierabat, dagpenge fra dag ét og gratis medlemskab

Flere a-kasser og fagforeninger tilbyder studierabat eller endda helt gratis medlemskaber til deres medlemmer. Sådan er det også hos Business Danmark.

Hvis du melder dig ind i a-kassen senest 12 måneder, før du er færdig med dit studie, vil du modtage dagpenge fra dag ét. På den måde undgår du den karantæneperiode, der kan forekomme for nyuddannede, når de bliver færdige med studiet. Denne periode er på én måned.

Der er faktisk ingen grund til ikke at melde sig ind, mens du er studerende. En stor andel af de danske studerende kan nemlig få kontingentfritagelse, hvilket vil sige, at de er gratis medlemmer af a-kassen. Denne fritagelse kan du gøre brug af i helt op til fem år.

 

Betingelser for at få et gratis medlemskab

Her er nogle af betingelserne, du skal opfylde, for at kunne få et gratis medlemskab:

 • Din uddannelse skal minimum vare halvandet år.
 • Du skal modtage enten løn eller SU på din uddannelse.
 • Du må maksimalt tjene, hvad der svarer til den højeste dagpengesats, hvis du tager en teoretisk uddannelse.
 • Du skal gå på en videregående uddannelse (gymnasiale uddannelser og lignende er ikke inkluderet).

 

Dimittendsats

Når du er nyuddannet, vil du modtage en såkaldt ”dimittendsats”, som er en smule lavere end den maksimale dagpengesats. Ifølge 2019-satsen svarer det til 13.489 kroner om måneden før skat.
Du bør være opmærksom på, at en politisk aftale fra 2022 betyder, at denne sats kun gælder i de tre første måneder af din ledighed. Herefter falder beløbet til 9.514 kroner pr. måned.
Du kan gøre brug af en dagpengeperiode på 1 år som nyuddannet.

Satsen er højere, hvis du er forsørger. Satsen er ligeledes højere, hvis du er ældre end 30 år gammel.

 

Andre ydelser og services

Hos Business Danmark kan du få adgang til en række ydelser og services, du kan gøre brug af som medlem. Du kan blandt andet deltage i spændende webinarer om alt fra investeringer til jobsamtaler.

Herudover kan du læse med i karrierehåndbogen, der giver dig gode råd og effektive værktøjer til at lande dit første job. Håndbogen kan også hjælpe dig med at sætte ord på dine styrker og kompetencer, så du let kan kommunikere disse til en potentiel arbejdsgiver.

Slutteligt kan du gøre brug af Business Danmarks samarbejde med Codan. Sammen har de to selskaber skabt en super billig studieforsikring. Helt konkret får du en individuel indboforsikring til kun 79 kroner om måneden, hvis du er studerende. Sammen tilbyder de også billige ulykke- og rejseforsikringer til unge studerende.

 

Relaterede alternativer:

Min-a-kasse.dk

Virksom

 

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Her besvarer vi ofte stillede spørgsmål om Business Danmark a-kasse.

Er det dyrt at være medlem af Business Danmark?

Hvis du melder dig ind i både a-kasse og fagforening som en pakkeløsning, får du én af de laveste priser på markedet. På den måde er det ikke dyrt at være medlem.

Har Business Danmark både fagforening og a-kasse?

Ja, hos Business Danmark kan du både melde dig ind i fagforening og a-kasse. Det er særligt relevant for ledere, salgsmedarbejdere og personer i marketingbranchen, da der er tale om et branchespecifikt selskab.

Er Business Danmark gratis for studerende?

Hvis du opfylder nogle få betingelser, som de fleste studerende på en videregående uddannelse gør, kan du være gratis medlem i op til fem år.

 

Business Danmark