Måltidskasser er mere populære end nogensinde, da danskerne for alvor har fået øjnene op for denne skønne mulighed for lækker, sund og nem aftensmad.
 
Mange af os lever i en travl hverdag, hvor det kan være svært at få tid til indkøb og planlægning af madplaner. Her er måltidskasserne er stor hjælp, da man hverken skal planlægge indkøb, handle ind eller finde på nye og spændende opskrifter.
 
Det sparer altså danskerne for meget tid i hverdagen, samtidig med de får god mad på bordet. Denne kombination har taget danskerne med storm, og branchen for måltidskasser melder om en stor stigning i efterspørgslen.
 
Måltidskasser – sammenlign priser her
 

 

Flere og flere danskere vælger måltidskasser

Den store efterspørgsel på måltidskasser har gjort, at der er kommet mange nye og spændende muligheder. Flere og flere firmaer vil være en del af dette marked, og der er nu adskillige muligheder for at vælge lige netop den måltidskasse, som passer til dit behov og smag.

Dette er selvfølgelig særdeles positivt for os forbrugere, men det har samtid bevirket, at det kan være svært at overskue alle mulighederne.

Her kan du vælge lige den rette løsning for dig, om du så er til økologi, fisk, middelhavsretter eller noget helt andet. Og du kan samtidig se en sammenligning af priser, og hvor de forskellige firmaer leverer til. Nogle af firmaerne leverer nemlig kun i en del af landet, mens de største firmaer leverer i hele landet.
De mest kendte er Aarstiderne, Coop og Nemlig. Du kan bestille færdiglavet måltidskasser, til hvis du vil være sund og slank. Andre udbydere er nu firmaer som Retnemt, Den Grønne Asparges, Skagenfood, Sund Takeaway, Simple Feast og Kokkens Hverdagsmad.
 

Vi stiller større krav til maden

De seneste år har Danmark gennemlevet en kæmpe gastronomisk rejse, hvorfor vi generelt har større krav til vores mad. Vi vil have lækker mad, og der skal jævnligt være nye opskrifter, som vi ikke har prøvet før.

Glæden ved god og spændende mad har nemlig for alvor ramt danskernes hjerter, og her passer måltidskasserne perfekt ind. De mange spændende opskrifter er nøje udvalg og udviklet af dygtige kokke, som hele tiden finder på nye spændende retter.

Du får dermed en kæmpe variation og nye smagsoplevelser på bordet, og samtidig har måltidskasserne fokus på gode og sunde råvarer. Det er derfor et koncept, som passer perfekt ind i hverdagen hos rigtigt mange danskere.

 

Økologi og sundhed

Mange af måltidskasserne er enten helt eller delvist økologiske, da vi i stigende grad ønsker sund mad med gode økologiske råvarer. Og økologiske varer er efterhånden kun en smule dyrere end andre råvarer, da flere og flere landmænd har omlagt produktionen til økologi.

Derudover har firmaerne fokus på danske råvarer, så langt det meste indhold i kasserne er produceret i Danmark. Det er også med til at gøre råvarerne friskere, og det er med til at mindske udledning af CO2, da varerne ikke skal transporteres så langt.

Mange af måltidskasserne brugere er både bevidste om sundhed og miljø, og her passer konceptet altså perfekt. Og er du bare interesseret i super lækker og sund mad, så passer konceptet også perfekt til dig.

 

Fiskekasser hitter

Flere af firmaerne har specielle fiskekasser, hvor der er fisk en eller flere af dagene. Og det er altså lækker og frisk fisk, som er udvalgt efter sæson og helt friskfanget. Denne type fisk er altså i en særdeles god kvalitet, og det er svært at finde ligeså god fisk i supermarkederne.

Derudover har der de seneste år været fokus på alle de sunde næringsstoffer, som vi får fra fisk. Med en fiske måltidskasse kan du altså få lækker fisk med lækre opskrifter, hvilke rigtigt mange sætter pris på.

Og når det kommer til fisk, så betyder gode råvarer og gode opskrifter bare alt, når det skal være et lækkert resultat. Fiskekasserne er ofte en smule dyrere end de andre måltidskasser, men mange vil gerne betale lidt ekstra for lækre fiskeretter.

 

Måltidskasserne er spændende for børnene

Den nok største målgruppe for måltidskasser er børnefamilierne. Da har nemlig ofte en meget presset hverdag, hvor tiden til handlelister, madplaner og indløb ikke er stor.

Samtidig vil de gerne give børnene lækker og sund mad, da sund mad er yderst vigtigt for børnenes udvikling. Og med ny og spændende mad på bordet hver uge, så hjælper det samtidig mod kræsne børn.

Det at smage nye ting stimulerer nemlig smagsløgene, og ofte skal vi smage nye ting mange gange, før vi for alvor kan lide dem. Jo mere børnene bliver trænet i at smage nye smage, jo mindre kræsne vil de også blive.

Og når forældrene samtidig har mere tid til børnene og ikke stresser over madlavningen, vil aftensmaden også blive langt hyggeligere for familien.

Børnene kan mærke denne hyggelige og rolige stemningen ved bordet, hvilket også er med til at give dem gode spiseoplevelser. De ser samtidig, hvordan forældrene oprigtigt nyder de lækre opskrifter, hvorfor børnene også vil være en del af dette.

På denne måde er der flere faktorer, som modvirker kræsne børn, når du vælger måltidskasser. Mange af måltidskasserne har desuden børnetemaer med retter, som både børn og voksne finder lækre.

RetNemt måltidskasser

 

Nemt og fleksibelt

Firmaer har meget fokus på, at det hele skal være nemt og fleksibelt. Vi har alle planer ind i mellem, og så gider vi ikke have en måltidskasse stående, som vi ikke får brugt.

Derfor er det nemt at afbestille kassen, hvis man ønsker en pause. For langt de fleste løsninger, er det muligt at afbestille med få dages varsel. Kan man derfor se, at næste uge ikke passer så godt til måltidskassen, kan man springe over der.

Der er altså ingen binding, og ønsker man at skifte til en anden kasse, kan man nemt og hurtigt gøre dette. Mange vælger derfor også at skifte lidt mellem kasserne, da man så for prøvet et større udvalg.

Desuden har mange firmaer et introtilbud til nye kunder, hvor man får rabat på den første måltidskasse. Det kan også være en motivation for at komme godt i gang, eller for at prøve en anden udbyder af måltidskasser.

 

Du får meget for pengene

Den store konkurrence mellem udbyderne bevirker, at man får rigtigt meget for pengene ved måltidskasserne. Samtidig er der efterhånden så mange brugere, at firmaerne kan drage fordel af stordriftsfordele og derfor sælge kasserne billigere.

Skal man købe alle de gode råvarer selv, så bliver det ofte dyrere end prisen på kassen. Og så sparer man samtidig tid og penge på transport til butikken, hvilket også er vigtigt at have med i regnestykket.

Måltidskasserne er derfor en økonomisk god løsning, når man gerne vil have lækker aftensmad med gode og sunde råvarer. Mange vælger at modtage måltidskassen 3-4 dage om ugen, og så kan man eventuelt spise rugbrød eller rester de andre dage.

Når man får nye og spændende opskrifter 3-4 dage om ugen, så får mange stillet lysten til den lækre mad på disse dage. Og derfor har mange det rigtigt fint med en simpel løsning de resterende dage om ugen, hvilket gør løsningen endnu mere tidsbesparende og økonomisk forsvarlig.  Derfor får man meget for pengene, når man vælger en lækker måltidskasse.