Avisabonnementer 2024 – Bliv abonnent på danske aviser

 

 

I gamle dage kunne man være sikker på, at der hver dag i ugen dumpede en frisk trykket avis ind gennem brevsprækken i rigtig mange hjem i det danske land.

 

Det var et tegn på status og en kilde til stolthed, at man læste minimum en avis om dagen.

 

Sådan er det imidlertid ikke længere. Nu har nyhederne bevæget sig over på internettet, hvor de blander sig med kommercielt indhold og blogs skrevet af privatpersoner.

 

Det kan også ses på avisernes læsertal, som kun sjældent eller aldrig går op fra det ene år til det andet.

 

Det er i dag blevet sværere end nogensinde før at skille personlig agenda fra virkeligheden. Derfor er der også flere og flere, der i disse år igen vender øjnene mod de traditionelle, fysiske aviser.

 

Hvis den mere traditionelle måde at få nyheder på tiltaler dig, så har du måske overvejet at købe abonnement på en af de mange danske aviser. Hvis det er første gang, kan det dog godt virke en smule overvældende.

 

Hvad betyder det? Er det pengene værd? Hvilken dansk avis skal jeg vælge?

 

Hvilken avis og hvilken type abonnement, du vælger, er dybest set ret personligt. Det afhænger meget af, hvor meget tid og hvor mange penge, du vil afsætte til formålet samt hvilke typer nyheder, du gerne vil have.

 

Med en baggrundsviden om aviserne og deres abonnementstyper, er det dog langt nemmere at træffe den slags beslutninger.

 

Avisabonnementer i Danmark.

 

 

Tegn avisabonnementer

Langt de fleste aviser i Danmark har i dag en hjemmeside, hvor du kan læse et udsnit af deres artikler og selvfølgelig købe et abonnement, hvis du skulle ønske dig. Umiddelbart kan det godt virke fuldstændig nyttesløst at blive betalende abonnent, hvis en stor del af artiklerne alligevel ligger frit tilgængeligt.

 

Faktum er imidlertid, at det ofte er de mest omfattende og indsigtsfulde artikler, der ligger bag en betalingsmur på hjemmesiden. Derfor kan et abonnement stadig betale sig.

 

avisabonnementer

 

Digitalt eller weekend avisabonnement

Denne migration online, som mange af de danske aviser har foretaget, har dog medvirket til, at der i dag er tre forskellige abonnementstyper hos dem alle sammen. Du kan enten abonnere udelukkende på den digitale version, weekendversionen eller hele avisen.

 

Vælger du den digitale version, har du adgang til alle avisens artikler uden reklamer og typisk også en såkaldt e-avis. En e-avis kan du downloade på computer, telefon og tablet og derefter læse hvor og hvornår, du vil.

 

Hvis du ikke ønsker, eller ikke har penge til, at abonnere på en avis alle ugens dage, kan du bare abonnere på weekendversionen. Det er en oplagt abonnementsform til dig, der ikke får læst avisen hver dag, men som alligevel gerne vil vide, hvad der sker i verden.

 

Den digitale version er nemlig stadig inkluderet. Her får du bare en ugentlig fysisk avis oveni. Fordi det er weekendversionen, vil den ofte være lidt længere og kigge tilbage på nogle af de ting, der er sket i løbet af ugen med en lidt bredere linse.

 

Det fulde abonnement

Slutteligt er der selvfølgelig det fulde abonnement. Med et fuldt abonnement vil du i udgangspunktet få leveret en avis hver af ugens hverdage samt en i weekenden.

 

Med et fuldt abonnement har du også adgang til e-avisen. På den måde kan du stadig deltage i debatten under alle avisens artikler eller tage avisen med på farten, hvis du ikke nåede at læse den om morgenen.

 

I langt de fleste tilfælde er det digitale abonnement det billigste, mens det fulde abonnement ofte er omkring dobbelt så dyrt. Priserne varierer en smule aviserne imellem, men i udgangspunktet ligger de cirka i det samme område.

 

Derfor bør dit valg af avis i højere grad afhænge af, hvilke typer nyheder du søger fremfor prisen. Nogle aviser gør dog brug af starttilbud for at lokke flere læsere til. For eksempel kan du nogle steder være gratis abonnent i en måned.

Danske aviser valg

For de fleste er det sværeste nemlig at vælge en avis at abonnere på. Det kan føles som en enormt bindende beslutning. Hvis du er meget i tvivl, kan du med fordel benytte dig af tilbuddene beskrevet ovenfor.

 

På den måde kan du nemmere få en fornemmelse af avisens stil og den type nyheder de dækker. De fleste danske aviser dækker dog nogenlunde de samme nyheder, og deres ideologiske slagside kommer mest af alt til udtryk i opinionssektionerne.

 

Lige meget hvilken avis du ender med at abonnere på, skal du altså nok blive klogere på både samfundet og omverdenen.